Intervju med traineen Li

Traineen_Li

Li studerade Civilingenjör i Industriell Ekonomi på KTH och går idag inriktningen teknik och kod på traineeprogrammet hos Forefront Consulting. Här får du läsa om hennes upplevelse av första året som trainee och tankarna kring realityserien Traineerna.com.

Hur kom du först i kontakt med Forefront?

Det var på en arbetsmarknadsmässa på mitt universitet, KTH. Jag pratade med några som gick traineeprogrammet på Forefront och tyckte att de var väldigt trevliga. De pratade mycket om Forefronts värderingar och jag tyckte att det lät som ett väldigt bra och vettigt företag, det tilltalade mig helt enkelt.

Vad avgjorde vilket traineeprogram du helst ville gå?

För mig var det företagskulturen och magkänslan som avgjorde.

Hur har det här året varit?

Jättekul, verkligen. I början var jag mycket på vårt kontor, det var bra för då fick jag verkligen lära känna många på Forefront. Ett tag satt jag med ett internuppdrag där jag fick bygga en chatbot. När jag sedan kom ut i uppdrag brukade hela teamet försöka sitta på Forefronts kontor på fredagar, och då kändes det lite som att man kom hem. Just nu sitter jag i 100% på ett uppdrag hos kund. Vi sitter i blandade team med anställda hos verksamheten. Jag uppskattar verkligen att jag fått jobba i team i alla mina uppdrag hittills och när jag är ute hos kund är det ingen diskussion om att jag är trainee, utan jag får i princip göra samma saker som alla andra.

Vad har varit det bästa med traineeprogrammet hittills?

Det roligaste är att man är ett helt gäng som börjar samtidigt. Man har alltid någon att vända sig till och prata med om allt mellan himmel och jord och vi har väldigt kul tillsammans. Sen skulle jag även säga utbildningsdagarna; heldagar med olika fokusämnen. Det är alltid spännande att få lära sig nya saker.

Hur kändes det att spela in realityserien traineerna.com?

Det var roligt! För min del var det helt okej, men absolut lite nervöst att stå framför en kamera. Jag vet andra som tyckte att det var lite jobbigare. Jag tycker att det var en rolig grej och att serien blev bra.

Vad har den här platsen på Forefronts traineeprogram inneburit för dig?

Jag känner att jag har fått en bra kombination mellan att vara ”vanlig” konsult samtidigt som jag kontinuerligt får vara med på utbildningar. Vi på teknik och kod-sidan har kod-utbildningar varje vecka så jag känner att jag lär mig nya grejer och verkligen får den delen av traineeprogrammet.

Vad skulle du säga är det viktigaste du tagit med dig från den här tiden som trainee?

Jag tror att det absolut viktigaste, och som också är lite specifikt för just Forefront, är att om man vill någonting eller har en idé så är det bara att säga det. Man har verkligen alla möjligheter på det här företaget.

Tillbaka
TRAINEEPROGRAM

I Sverige erbjuder ca 200 företag traineeprogram.  Programmen innehåller oftast både teori och praktik i syfte att traineen ska lära sig företagets verksamhet från grunden. Men hur ser det ut i verkligheten, bakom kulisserna?

KONTAKT

generation@ffcg.se
+46 8410 600 00

MÖT OSS
D-Dagen, KTH 10 okt -19
ARKAD, Lu 13-14 nov -19
Armada, KTH 19-20 nov -19
Kontaktdagarna, Uu 21 nov -19
LINK, Liu 28 nov -19
FÖLJ TRAINEERNA