Traineerna.com från filmteamets perspektiv

Klockan är strax innan 12 en solig tisdagsförmiddag och vi träffar Adam Bassari från filmbolaget Tailor Film. Adam är en av personerna ur filmteamet som varit med under inspelningarna och delaktig i skapandet av realityserien Traineerna.com.

Serien började som en glödande idé hos marknadschefen på Forefront Consulting, Johan Lanner. Han tog sedan med sig idén till filmbolaget Tailor Film, som företaget tidigare arbetat med. Efter att ha bollat tillsammans och tagit fram ett pilotavsnitt kändes konceptet helt rätt. Idén blev en realityserie. Sveriges första och enda realityserie om ett traineeprogram.

Hur har det varit att spela in traineerna.com?

Det har varit och är jättekul. Serien går mer mot reality-hållet så på det sättet skiljer sig Traineerna.com mot andra filmer vi arbetar med”, säger Adam. ”Så att jobba med en realityserie var en relativt ny, spännande och lärorik upplevelse”, fortsätter han.

Adam var till en början bara med och assisterade under inspelningarna, men har under säsong 2 varit väldigt delaktig i skapandet av serien. Han beskriver serien som spännande och lärorik med ett mått av humor.

Jag tycker att det är kul att man är med så mycket, och är så nära i alla delar. Jag personligen får både filma, klippa och ta fram konceptet”.

Hur var det att följa hela processen som utomstående?

Det är hård konkurrens mellan alla personer som vill ha det här jobbet. Det är spännande för mig att få följa med bakom allt. Man vill ju själv veta vad som händer. Även om jag filmar så undrar jag hela tiden hur det går för deltagarna. Exempelvis så undrade jag hur det skulle gå för Vilhelm, en av traineerna från säsong 1, som först inte fick en plats på traineeprogrammet”.

Inspelningen av serien är spontan och äkta, det som händer i serien händer på riktigt. Att följa Traineerna.com för med sig nya insikter och lärdomar av hur det ser ut bakom kulisserna hos Forefront Consulting, deras traineeprogram och rekryteringsprocessen.

Det har varit en mycket trevlig upplevelse för teamet att arbeta med hela det här projektet. Personerna på Forefront är väldigt trevliga och enkla att jobba med. Jag tror och hoppas att säsong två kommer att bli ännu bättre!”, säger Adam.

Säsong 2 håller just nu på att spelas in och förväntningarna är höga. Denna säsong kommer att bli mer fartfylld, händelserik och vi kommer att få se saker ur nya perspektiv och vinklar.

Tillbaka
TRAINEEPROGRAM

I Sverige erbjuder ca 200 företag traineeprogram.  Programmen innehåller oftast både teori och praktik i syfte att traineen ska lära sig företagets verksamhet från grunden. Men hur ser det ut i verkligheten, bakom kulisserna?

KONTAKT

generation@ffcg.se
+46 8410 600 00

MÖT OSS
D-Dagen, KTH 10 okt -19
ARKAD, Lu 13-14 nov -19
Armada, KTH 19-20 nov -19
Kontaktdagarna, Uu 21 nov -19
LINK, Liu 28 nov -19
FÖLJ TRAINEERNA